En dag på cirkus

05:30 Personalen i köket och i stallet går upp för att utfodra både människor och djur.
06:00 Köket öppnas, vattenslangarna från brandposten och runt till alla vagnar samlas in och våra elektriker rullar ihop alla elkablar från elagreggatet.
07:00 De första bilarna lämnar platsen. Först åker direktören följd av teknisk chef, tältmästaren som drar tältvagnen och därefter följer alla de övriga 42 ekipagen. När alla åkt iväg sladdar vi av planen så att märken efter tältpålarna och bilarna försvinner.
08:00 Vi är framme vid nästa plats. Tältmästaren tar hjälp av tre killar och mäter ut var masterna och tältpålarna skall stå respektive slås ned. Han markerar med sågspån var dessa skall slås ned. Bilarna rullar in på platsen och placeras på samma sätt som på föregående plats. Längst fram kassavagnen, och på linje med denna två trävagnar. Efter kassavagnen står kioskvagnen och över detta byggs kiosktältet. Till vänster om kiosken placeras Bengts vagn och bakom Bengts vagn kontorsvagnen och trävagnar på rak linje. På höger sida om kiosken placeras manskapsvagnarna. Tältet är bakom kiosken och snett till höger om tältet placeras toalettvagnen. Rakt bakom tältet placeras djurstallarna. På höger sida finns även köks och duschvagnen. Bakom stallet placeras artisternas vagnar. Artisterna kan stiga upp senare än vi andra och det räcker om de är på plats senast kl 12:00.
10:00 Masterna är resta och alla tekniker äter frukost. Musikerna väntar på att tältet skall komma upp så de kan börja bygga sitt podium. Inne på kontoret är det full aktivitet, annonser bokas för kommande föreställningar, biljetter skall skickas, och tusen andra små saker ska ordnas. Posten, som skickas från vinterkvarteret, skall hämtas på postkontoret. Ofta är det DVD från artister som söker jobb för kommande säsonger. Dessa måste tittas på för det kan vara något bra! Ofta dyker också lokaltidningen upp för att göra ett reportage och vill intervjua direktören. Vår  mekaniker fyller upp bilarna med diesel, beroende på hur långt vi har kört eller skall köra, ser över bilarna, och lagar det som kan ha gått sönder. I snitt lagas det 4-5 punkteringar i veckan.
12:00 Kassan öppnar och hela tältet inklusive sittinredningen, lampor och rekvisista är på plats, om inget har hänt under dagen.
12:30 Köket öppnar och serverar lunch till 50 personer. Artisterna ordnar sin egen mat.
13:30 Siesta, lugnet lägger sig över cirkusplatsen. Alla vilar inför föreställningen, en del sover, andra går och tittar i den nya staden. Men alla kan inte vila, för vid denna tid kommer alltid brandkåren för inspektion.
17:00 Alla vaknar, äter och gör sig i ordning till föreställningen. Artisterna börjar också förbereda sig, värmer upp och sminkar sig.
18:00 Alla skall vara klara för föreställningen. Tältmästaren samlar all teknisk personal för genomgång i tältet. Den tekniska personalen som är rekivistörer under föreställningen, har genomgång med den personal som skall vara i tältet. Direktören sitter i kiosktältet och har genomgång med personal i ledande funktioner, och ofta blir det även intervju för den lokala tidningen.
18:30 Insläppet öppnas och publiken strömmar in. I kiosken är det full fart, och popcornmaskinerna går varma.
19:00 Föreställningen börjar, och det blir för tillfället lugnt i kiosken.
19:45 Paus, med ponnyridning och publiken strömmar runt på cirkusen och även i stallet.
21:15 De sista besökarna har just lämnat tältet och genast startar den tekniska personalen rivningen av tältet. Artisterna packar in sin rekvisista.
23:00 Hela tältet är nedpackat och många vagnar är redan hopkopplade och redo för morgondagens resa till nästa plats. Det är bara köket som är öppet en stund till om någon är hungrig. I övrigt är det bara vattenslangarna och elkablarna som ligger kvar. I morgon är det en ny dag.